Over de oprichters

Echte mensen met bewezen expertise.

WETENSCHAP

Met allebei een relevante masterstudie en diverse publicaties op naam, zijn onze methodieken gestoeld op een stevig wetenschappelijk fundament.

PRAKTIJK

We vertalen de wetenschap met enthousiasme naar de praktijk, zodat kunt regenereren (herstellen), floreren (leven) en presteren (bijdragen).

EDUCATIE

We zijn allebei meerdere jaren docent en onderzoeker geweest op het HBO. Vanuit deze didactische achtergrond brengen we graag onze kennis en ervaring over.

Wetenschap, praktijk en educatie

Coöperatie Groeilokaal U.A. is opgericht door Paul Venner en Saraï Venner-Pannekoek en is het resultaat van een jarenlange carrière als ondernemende professionals en innovators in de topsport, diep innerlijk werk en het verlangen om alle kennis en inzichten samen te voegen op een plek waar wetenschap, praktijk en educatie samen komen.

Paul Venner

STEWARD

Visionair | Dynamische stabiliteit | Beweegecoloog | Handpan

meer over Paul


Saraï Venner-Pannekoek

STEWARD

Verbinder | Gedragsverandering | Voedselveranderaar | Zingen

Meer over sarai


Bewezen ervaring, jarenlange expertise opgebouwd.

Met bewezen expertise en jarenlange ervaring in zowel de topsport als de wetenschap, zijn Paul en Saraï geen onbekenden als het gaat om hard werken en streven naar excellentie.


Ze ontdekten dat ware vervulling niet alleen voortkomt uit externe prestaties en erkenning. Door te vertragen, verstillen en werkelijk luisteren naar interne wereld, ontdekten ze dat autonomie, verbinding en competentie de sleutels zijn tot een leven met voldoening.


Paul en Saraï geloven niet in oppervlakkige trends en waaien niet met iedere wind mee. In plaats daarvan bouwen ze aan het herstel van onze natuur, met oog op een gezonde toekomst voor onze kinderen.


Hun unieke benadering combineert expertise met belichaming, en moedigt je aan om alle delen van jezelf te ontmoeten en omarmen. Als trainers, gidsen en mentoren bieden Paul en Saraï een veilige en ondersteunende ruimte om samen bij te dragen aan de wereld van vandaag en morgen.

FUN FACTS

Paul is de bedenker van de internationaal erkende trainingstool Aquabag en het gepatenteerde Hydrovest.
Saraï won in 2020 de Women's Health Gamechanger Award, was jurylid van de Food100 in 2019 (en stond in 2018 zelf in de Food100) en won in 2016 de Talent Award van de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten.
Paul is opgegroeid op een melkveehouderij en heeft sinds zijn jeugd een passie voor planten. Hij verdiepte zich in biomimicry, agroforestry, voedselbossen en syntropie.
Paul kun je wakker maken voor versgebakken zuurdesembrood met geklaarde boter en rauwe honing. Saraï kun je beter laten slapen (haha).
Paul & Saraï richtten in 2016 de Sustainable Athlete Foundation op om meer bewustwording te creeren voor duurzaamheid in de (top)sport.

Paul Venner

BRENGT JE IN BEWEGING


Ondanks zijn wortels in het boerenleven volgde Paul zijn passie voor de sport, mede gevoed door een groeiende twijfel over conventionele landbouwpraktijken.

 

Hij studeerde af aan de Sporthogeschool met een stage aan het Olympisch Instituut in Sydney, Australië om later een masterstudie bewegingswetenschappen in Londen af te ronden. Zijn toewijding en talent leidden hem naar een succesvolle carrière in de topsport, waar hij werkte met Olympische medaillewinnaars en wereldkampioenen bij organisaties zoals NOC*NSF en de KNBSB.


Naast zijn werk in de topsport, ontpopte Paul zich als een innovatieve ondernemer. Hij richtte een eigen bedrijf op waarmee hij nieuwe trainingsmaterialen en methodieken ontwikkelde, gebaseerd op ecologische principes toegepast op beweging. Zijn producten, waarvan sommige gepatenteerd, zijn wereldwijd erkend en toegepast in de topsport en revalidatie. Hij won er diverse prijzen mee, waaronder een Nationale Sportinnovator Award in 2016.


Zijn werk bracht hem over de hele wereld, maar een groeiend verlangen naar diepere betekenis en impact leidde hem uiteindelijk op een nieuw pad. Als mede-initiator van de transitie van het familie melkveebedrijf naar een voedselbos (Leuker1818) deed hij zijn eerste ervaringen op met natuurinclusieve regeneratieve landbouw. Ook volgde hij de jaaropleiding ‘Voedsel uit het Bos’. Samen met Saraï komt alles samen met coöperatie Groeilokaal.

Saraï Venner-Pannekoek

VOEDT JOUW ZELF BEWUST


Saraï Venner-Pannekoek is een gerespecteerde expert in de wereld van voeding en gedragsverandering.


Als een van de meest vooraanstaande sportdiëtisten in Nederland, heeft ze een rijke achtergrond in wetenschap en integrale gedragsverandering. Ze studeerde voeding en diëtetiek en heeft een master in klinische epidemiologie. Ze specialiseerde zich in gedrag, emotieregulatie en vitaliteit. Ook volgde ze in 2019 de Slow Food Youth Network (SFYN) Academie, waar ze zich specialiseerde in duurzame voedselsystemen.


Haar affiniteit met voeding is haar letterlijk met de paplepel ingegoten, als dochter van een Molukse vrouw en een Zeeuwse boerenzoon. Haar carriere als sportdiëtist ging als een speer, met name omdat ze out of the box handelt en altijd oog heeft voor de mens als geheel. Ze werkte met verschillende Nationale als Internationale topsporters en -teams.


Saraï heeft diverse onderscheidingen ontvangen voor haar werk, waaronder een plek in de Food100 (en vervolgens als jurylid), de NVD Talent Award en de Women’s Health Gamechanger Award. Ze is co-auteur van het bestsellerboek ‘Eet als een atleet’, was regelmatig te gast bij nationale media en heeft bijgedragen als vaste columnist voor o.a. Women’s Health en GezondNu.

.

Naast haar professionele prestaties, heeft Saraï's persoonlijke reis in persoonlijke ontwikkeling en leiderschap, evenals diepe reflectie binnen haar carriere in de topsport geleid tot het mede-oprichten van coöperatie Groeilokaal.