Innerlijk Kompas

Stop met eenheidsworst en zet biodiversiteit op je bord

Leer in 5 simpele stappen hoe je met kleine veranderingen op je bord een groot verschil kan maken voor de bodem, biodiversiteit en je eigen vitaliteit.

 GA NAAR ALLE INFO



Van landbouw naar landschap

De meeste mensen denken dat hun voedselkeuzes alleen maar gaan over hun eigen gezondheid. Maar de waarheid is veel groter. We zijn gewend geraakt aan landbouwsystemen die draaien om efficiëntie, monoculturen en goedkope calorieën. Elke dag kiezen we (vaak zonder te beseffen) voor een bord vol producten die de bodem uitputten, biodiversiteit doen afnemen en onze planeet langzaam uithollen.


Elke hap die je neemt, is óf een bijdrage aan het degraderen van ons landschap óf aan de regeneratie ervan.


Terwijl velen zich richten op de juiste eiwitten, grammen koolhydraten en wel of geen vet, zijn er steeds meer mensen die beseffen dat gezonde bodems, rijke biodiversiteit, en een voedzaam landschap de basis vormen van vitaliteit.


Wil je als voedingsprofessional of geïnteresseerde een verschil maken en bijdragen aan de oplossing? Dan is de online cursus "Biodiversiteit op je bord" perfect voor jou!

VERNIEUWEND

Doorbreek oude patronen en ontdek hoe jouw maaltijden kunnen bijdragen aan regeneratie en vitaliteit.

WETENSCHAP

Gebaseerd op de nieuwste onderzoeken naar biodiversiteit en voeding voor een toekomstbestendige planeet.

TOOLBOX

Praktische tools, handige lijsten en direct toepasbare tips om biodiversiteit moeiteloos op je bord te brengen.

Regeneratie is NU nodig

In een wereld waar de uitdagingen van voedselproductie en biodiversiteitsverlies steeds groter worden, is het tijd voor actie. Niet om nog meer technologische foefjes op de markt te brengen, maar om daadwerkelijk bij te dragen aan herstel.


Herstel van de bodem.
Herstel van de biodiversiteit.
Herstel van het landschap.


De oplossing ligt niet in méér bewerkte, CO2-neutrale voeding, maar in een nieuwe manier van kijken naar voedsel en de herkomst ervan.


Het is tijd om de cyclus van uitputting te doorbreken en te kiezen voor regeneratieve praktijken.


Door biodiversiteit op je bord te zetten, voed je niet alleen jezelf, maar ook de aarde. Laten we samen de verbinding maken tussen landbouw en landschap, en de basis leggen voor een duurzame toekomst.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor voedingsprofessionals, zoals diëtisten en voedings(des)kundigen,  maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid en gezonde voeding.


Denk bijvoorbeeld aan:

  • (sport)diëtisten
  • Studenten Voeding en Diëtetiek
  • Voedingswetenschappers
  • (hobby) koks
  • Agrariërs en ondernemers in de voedselproductie
  • Bewuste consumenten die willen bijdragen aan een gezond en eerlijk voedselsysteem


Wil je als voedingsprofessional of geïnteresseerde een verschil maken en bijdragen aan de oplossing? Dan is de online cursus "Biodiversiteit op je bord" perfect voor jou!

Duidelijke toekomstvisie

"Saraï nam tijdens het Future Flight event het publiek letterlijk mee naar de wereld van 2050 en bleef vanuit deze duidelijke toekomstvisie haar verhaal vertellen. Ze combineerde de wetenschap met zingeving en door dit toekomstbeeld zo krachtig neer te zetten, creëerde zij voor het publiek de mogelijkheid hier ook naar te werken."

Berend van Zanten, BlueCity010
Ziet kansen en mogelijkheden

"Saraï’s enthousiasme is aanstekelijk. Ze denkt mee en ziet kansen en mogelijkheden. We vinden het fijn met haar te werken, omdat ze positief en flexibel ingesteld is, duidelijk haar grenzen aangeeft en haar afspraken nakomt, en ze altijd open staat voor feedback. Ook zijn haar recepten origineel, lekker en out of the box."

Marijke Berkenpas, I'm a Foodie
€ 100,-
€ 37,- 

Biodiversiteit op je bord

Draag actief bij aan het herstel van ecosystemen, hap voor hap.


Wat je bereikt:

  • Leer in één dag hoe je je adviezen écht kunt verduurzamen
  • Schotel direct een gevarieerde maaltijd voor, welke bijdraagt aan méér biodiversiteit
  • Draag bij aan de broodnodige voedseltransitie


NU voor de pilotprijs van €37


🎁 BONUS #1: 3 VOORBEELDDAGMENU's — die je direct kunt toepassen of delen met jouw cliënten (t.w.v. €47)


🎁 BONUS #2: LIJST MET LOKALE INITIATIEVEN — kom in contact met regeneratieve en ecologische initiatieven (t.w.v. €47)


🎁 BONUS #3: SEIZOENSKALENDER — altijd de juiste kennis paraat met deze handige kalender! (t.w.v. €47)

Hoe het werkt

AANMELDEN

Meld jezelf aan voor onze cursus "Biodiversiteit op je bord".

STARTEN

Doorloop de cursus direct, geheel op je eigen tijd en tempo. 

VERSPREIDEN

Word een échte eco-evangelist en inspireer je omgeving.

Wat je leert:

STAP 1: Zoom UIT

Na deze module:

  • Weet je waarom biodiversiteit cruciaal is voor ons eten én gezondheid
  • Weet je hoe ecosystemen werken en hoe landbouw een brug vormt
  • Heb je ontdekt waarom een gevarieerd ecosysteem onze levensverzekering is

STAP 2: Zoom IN

Na deze module:

  • Heb je kennis van verschillende landbouwpraktijken
  • Weet je hoe je je ecologische voetafdruk optimaliseert
  • Heb je verschillende visies op duurzaamheid verkend

STAP 3: Vertaal naar praktijk

Na deze module:

  • Kun je biodiversiteit praktisch maken voor je cliënten
  • Kun je de voedingswaarden van diverse gewassen vergelijken
  • Heb je ontdekt hoe je biodiversiteit kunt integreren in de praktijk

STAP 4: Maak concreet

Na deze module:

  • Kun je échte duurzame keuzes maken (en adviseren)
  • Heb je alternatieve ketens verkend
  • Kun je aan de bak (letterlijk en figuurlijk!)

STAP 5: Verspreid het woord

Na deze module:

  • Ben je (hoogstwaarschijnlijk) de biodiversiteits-ambassadeur van jouw omgeving
  • Zet je jouw kennis om in concrete actie en inspiratie
  • Inspireer je jouw omgeving met kennis en tools die impact maken
€ 100,-
€ 37,- 

Biodiversiteit op je bord

Draag actief bij aan het herstel van ecosystemen, hap voor hap.


Wat je bereikt:

  • Leer in één dag hoe je je voeding(sadviezen) écht kunt verduurzamen
  • Schotel direct een gevarieerde maaltijd voor, welke bijdraagt aan méér biodiversiteit
  • Draag bij aan de broodnodige voedseltransitie


NU voor de pilotprijs van €37


🎁 BONUS #1: 3 VOORBEELDDAGMENU's — die je direct kunt toepassen of delen met jouw cliënten (t.w.v. €47)


🎁 BONUS #2: LIJST MET LOKALE INITIATIEVEN — kom in contact met regeneratieve en ecologische initiatieven (t.w.v. €47)


🎁 BONUS #3: SEIZOENSKALENDER — altijd de juiste kennis paraat met deze handige kalender! (t.w.v. €47)

Biodiversiteit op je bord

Voor de komende 7 generaties

Terwijl anderen zich druk maken om supplementen en onzinfluencers, loop jij voorop in de voedseltransitie die er echt toe doet. Je staat voor een cruciale keuze: blijf je het huidige pad bewandelen dat leidt tot uitputting, of kies je voor een nieuw pad dat ons en de komende zeven generaties een duurzame toekomst biedt?


In plaats van je energie te verspillen aan het debunken van geneuzel, laat jij je omgeving zien hoe ze actief kunnen bijdragen aan de toekomst.


Je plant actieve zaadjes van hoop.


Je leert niet alleen meer over de complexiteit van de voedselsystemen, maar je krijgt ook praktische tools en inzichten om deze kennis direct toe te passen. Met elke maaltijd, elk advies en elke keuze maak je een verschil.


Dit is jouw kans om de verbinding te maken en nalatenschap te creëeren die de komende zeven generaties ten goede komt.


De keuze is aan jou: ga je voor de kortetermijnwinst of investeer je in een toekomst van hoop?

Paul Venner Biodiversiteit

Paul Venner MSc.

    Als boerenzoon heb ik de uitdagingen van traditionele landbouw van dichtbij meegemaakt: de impact op natuur, boer en consument. Hoewel ik een carrière in sport en bewegingswetenschappen heb gekozen, bleef mijn passie voor ecologie en duurzaamheid altijd aanwezig.


    Tijdens mijn studie ontdekte ik de verbinding tussen onze vitaliteit en die van de aarde. Dit inzicht leidde tot de transitie van ons melkveebedrijf naar regeneratieve landbouw met een voedselbos (Leuker).


    Ik heb me verdiept in agro-ecologische methoden, wat resulteerde in een integrale visie op landbouw en natuur. Onze voedselkeuzes beïnvloeden zowel onze gezondheid als de biodiversiteit.


    Met deze cursus wil ik voedingsprofessionals en geïnteresseerden helpen een brug te slaan tussen gezonde mensen en een bloeiende natuur.


    Ik kijk ernaar uit je te verwelkomen bij "Biodiversiteit op je bord"!

Paul Venner MSc 1

null

Saraï Venner-Pannekoek MSc.

    Als sportdiëtist heb ik me altijd ingezet voor duurzaamheid in mijn carrière. Mijn passie voor gezonde voeding en ecologische impact heeft me geleid tot erkenning in de sector, waaronder een plek in de Food100 en een rol als jurylid het jaar erna.


    Daarnaast heb ik de Slow Food Youth Network Academie doorlopen en in 2016 de NVD Award gewonnen voor aanstormend talent. In 2019 ontving ik de Women’s Health Gamechanger Award.


    Met mijn ervaringen en inzichten streef ik ernaar anderen te inspireren en bewust te maken van de verbinding tussen voeding, gezondheid en duurzaamheid.


    Voedingsprofessionals, zoals diëtisten, spelen zó'n belangrijke rol in de voedseltransitie die gaande is!


    Voel je welkom!

FAQ over "Biodiversiteit op je bord"

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Voor voedingsprofessionals, zoals diëtisten en voedings(des)kundigen, die willen bijdragen aan een gezond en eerlijk voedselsysteem. Ben je géén voedingsprofessional maar wel geïnteresseerd om dit zélf toe te passen? Dan ben je ook van harte welkom.

Hoe lang behoud ik toegang tot deze cursus?

1 jaar (van 1 november 2024 tot 1 november 2025). Heb je langer nodig? Stuur ons dan in oktober 2025 een bericht en we verlengen het voor je.

Hoe veel tijd investeer ik in deze cursus?

In ongeveer 1 á 2 uur heb je alles doorlopen.

Wat ontvang ik allemaal als ik deze cursus aanschaf?

Je krijgt op 1 november toegang tot de online e-learning, met daar in 5 modules. Elke module bevat een paar video's om te bekijken (of luisteren). Daarnaast ontvang je ook een paar toffe bonussen, zodat je meteen aan de slag kunt met meer biodiversiteit op je bord!